Potravinové banky lidem každoročně rozdají 12 tisíc tun potravin. Ročně jich ale vyhodíme 900 tisíc.

Co jsou potravinové banky, kdo je zásobuje a co je jejich účelem? Kde všude působí a kdo jejich služeb využívá? Podle čeho se rozhoduje, komu se pomoc poskytne? Jak potravinovou pomoc ovlivnily výjimečné situace jako byl Covid nebo uprchlická krize na začátku války v Ukrajině? A co mají společného hasiči z Nebušic a letci z kbelského letiště?

Do diskuze nejen o organizované potravinové pomoci potřebným, rozvoji potravinových bank, výdejen a sbírek, ale i o dobrovolnictví, dárcovství ze strany firem i jednotlivců, nutnosti šetrného přístupu k potravinám a o udržitelnosti, potřebné osvětě a legislativě, se zapojili Věra Doušová, Aleš Slavíček a Ilja Hradecký.

Moderuje Michala Hergetová